Burn-out, Gepersonaliseerde behandeling en Unieke therapie

2023-01-23
Gerard Furnee

Burn-out is een ernstige psychische aandoening die het dagelijkse leven van iemand negatief kan beïnvloeden. Deze aandoening wordt gekenmerkt door chronische stress, vermoeidheid en emotionele uitputting. Burn-out heeft een grote impact op een persoon, omdat het de manier waarop iemand denkt, voelt en zich gedraagt, sterk kan beïnvloeden.

Bij onze Psychologenpraktijk Veldhoven maken wij een persoonlijk behadelplan om jouw burn-out te behandelen. Het belangrijkste doel hierbij is om een unieke aanpak voor elke persoon te vinden die hun symptomen effectief zal behandelen. Daarnaast ga je samen met jouw psycholoog aan de slag om de oorzaak van jouw burn-out aan te pakken. Deze unieke aanpak verandert meestal afhankelijk van de aard en het niveau van een persoons symptomen, alsook hun omliggende omstandigheden. Bij deze behandeling kunnen patiënten rekenen op het ontvangen van individuele aandacht, steun en ondersteuning vanuit onze psycholoog bij Feel It 2.

Unieke therapie is een andere vorm van therapie die kan worden toegepast bij mensen met burn-out. Deze therapie focust zich meer op het helpen van mensen om hun krachten en middelen te gebruiken om hun vermoeidheid te bestrijden en de eventuele psychosociale problemen die ze hebben, aan te pakken. Er wordt gefocust op de behoeften en problemen van de patiënt en er worden gespecialiseerde technieken gebruikt om hen te helpen hun burn-out symptomen te verminderen. Daarnaast wordt er gezocht naar de oorzaak van de burn-out. Samen met jouw psycholoog bij Feel It 2 ga je aan de slag deze oorzaak te verwerken om de kans op een terugval of een nieuwe burn-out tot een minimum te beperken. 

Burn-out kan een serieuze invloed hebben op iemands leven. Er zijn verschillende therapieën beschikbaar om patiënten te helpen omgaan met hun symptomen. Bij Feel It 2 richten wij ons er niet op om te leren omgaan met je problemen, maar om ze echt op te lossen. Hierin verschillen wij van andere psychologenpraktijken in Veldhoven en omgeving. Dit doen we door naar de oorzaak te kijken en de negatieve gevoelens eronderuit te verwerken. Een persoonlijk behandeltraject en een unieke therapie gaan ervoor zorgen dat jij weer lekker in je vel komt te zitten.