Kalknagel behandelen met Vicks Vaporub

2022-09-06
H. Koldijk

Vicks is één van de huismiddeltjes die vaak gebruikt wordt om een kalknagel tegen te gaan. Vicks Vaporub bevat de werkzame stof: thymol. Deze stof zou ontsmettende en antiseptische eigenschappen hebben waardoor onder andere schimmels (de oorzaak van veel kalknagels) worden gedood. Door de oorzaak uit te roeien, zouden de nagels op den duur weer uit kunnen groeien tot gezonde nagels. De vraag is dus; werkt Vicks Vaporub tegen kalknagels?

Hoe behandel ik mijn kalknagel met Vicks?

Je kunt zelf je kalknagel met Vicks Vaporub behandelen. Zorg er eerst voor dat je nagels niet gelakt zijn en vijl ze lichtjes op zodat de stof goed in kan trekken. Smeer vervolgens twee keer per dag een laagje Vicks op de nagel. Herhaal dit net zo lang tot de aangetaste plekken zwart worden en de schimmel is gedood. Laat de nagel daarna uitgroeien tot de schimmelplek compleet is verdwenen.

Werkt Vicks tegen kalknagels?

Op het internet lezen we veel tegenstrijdige berichten over de werkzaamheid van Vicks tegen kalknagels. Verwacht er niet teveel van, want het doet waarschijnlijk niet veel... wellicht hoe je er een paar tintelende, frisse tenen op na, maar nog steeds met kalknagels.

Kalknagels behandelen met ProtectAir!

Wil je echt van je kalknagels af? Probeer dan eens ProtectAir. ProtectAir is een bewezen methode om kalknagels te behandelen. Een speciaal serum dringt diep door in de nagels om de schimmel aan te pakken waarbij onze medische schoenenspray (her)besmettingen voorkomt. Deze combinatie zorgt ervoor dat kalknagels effectief herstellen en niet meer terugkomen. Met vaak al in 2 weken zichtbaar resultaat!