Alternatieve geneeswijzen iets voor jou?

2023-07-07
Sophie

Er zijn verschillende vormen van alternatieve geneeswijzen. Als je bijvoorbeeld met helende gaven geboren bent, is het zonde om met dit talent niets te doen. Je kunt hier namelijk anderen mee helpen. Het kan dan zeer waardevol zijn om bijvoorbeeld een cursus tot healer te volgen om je gaven goed te leren kennen en je hier verder in te leren ontwikkelen. 

Een healer worden

Een healer kan in vele vormen komen en verschillende alternatieve geneeswijzen bieden. Zo kan een knuffel of een goed gesprek ook al helend werken. Dit kan natuurlijk iedereen doen, maar als je je beroepswijs healer wilt noemen, moet je iets meer kunnen dan dat.  Het grote verschil is de mate waarin de intuïtieve gaven ontwikkeld zijn zodat de healer deze met zijn handen, aura en bewustzijn healing kan brengen. De healer zal met zijn gaven dingen van iemand oppikken die anders onbewust gebleven zouden zijn. Dit is bijvoorbeeld een fysieke aandoening of verborgen geheim. De healer kan op zijn eigen manier healing aan de persoon geven. 

Energetisch te werk gaan

De vormen waarop een healer te werk gaat, gebeurt op energetisch niveau. Dit werkt door op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Hierbij moet je energetische script aangepast en herleid worden. Alles wat je in je leven hebt meegemaakt, wordt opgeslagen in je lichaam als energie en in je chakra’s. Dit kan de energie flow in je lichaam blokkeren.  Samen met een healer ga je op zoek naar deze blokkades. Wanneer je weet wat de basis van deze blokkades is, kun je hier samen aan gaan werken om deze op te lossen. Elke klacht die je hebt, kan een mentale, fysieke, emotionele of spirituele reden hebben. Met energetische therapie kun je hier achter komen en samen met de healer werken aan een oplossing. 

Als healer echt mensen helpen

Door je gaven als healer steeds verder te ontwikkelen, kun je mensen echt helpen. Met energetische therapie kun je blokkades oplossen en mensen hier echt verder mee helpen. Je kunt door middel van zelfonderzoek er achter komen wat je al kunt en waar je je nog moet ontwikkelen.  Door je eigen behoeften te ontdekken en hier prioriteit aan te geven, kun je zelf weer in balans komen. Zo leer je jezelf het beste kennen. Als je dit zelf optimaal ontwikkelt kun je om je heen zoveel mensen gaan helpen om ze te healen. Zo zul je zelfs beroepsmatig als healer aan het werk gaan om je gaven te delen.